SATEL je vrhunski Europski proizvođač alarmnih sustava. Svaki proizvod pažljivo je konstruiran i dizajniran u cilju da bude u vrhu modernih alarmnih sustava 21 stoljeća. Ponosni smo na činjenicu da je jedini europski prizvođač koji sve proizvode radi u vlastitoj tvornici te imaju certifikat da su proizvedeni u EU. Velika se pažnja pridodaje sigurnosti i pouzdanosti te se svaki pojedini komad proizvoda testira prije izlaska iz tvornice. Sustavi su skalabilni, imaju velike mognosti žičnih i bežičnih proširenja te sve vrste komunikacijskih modula uključujući GSM i Internet module te module za integraciju sa KNX sustavima pametne kuće i automatizacije kuća, poslovnih prostora i tvornica. Moderne tehnologije omogućuju upravljanje putem Smartphonea
Sustav se jednostano proširuje bežičnim tipkovnicama, detektorima i sirenama. Ukoliko želite moguće je instalirati potupuno bežični ABAX sustav koji uključuje ono što ostali proizvođači nemaju u ponudi - sigurni dvosmjerni sustav komunikacije i 64 -bit enkripciju signala. Velika je prednost i vrlo dugi rok trajanja baterija u detektorima do 60 mjeseci.
Da bi alarmni sustav zadovoljavao moderne standarde pristupa i upravaljanja sustavom u pokretu i sa udaljene lokacije , potreban je kvalitetan IP modul i dobra aplikacija za Smartphone. SATEL ima oboje - IP modul koji se jednostavno programira bez potrebe za programiranjem rutera i aplikaciju za mobitel koja upravlja alarmom te dodatnim funkcija kao paljenje rasvjete , roleta i slično. Mobilna aplikacija ima i PUSH notifikaciju tako da sustav u slučaju alarma odmah šalje obavijest na Vaš mobilni telefon.
Novi top model Touch screen tipkovnice nudi inovativne mogućnosti . Na 7 inch ekranu osjetljivom na dodir moguće je pratiti stanje alarma, temperaturu, vremensku prognozu sa interneta te slike sa IP kamera. Sustav omogućuje i kreiranje vlastith ikona te kreiranje makro funkcija za izvršavanje više automatiziranih radnji putem samo jednog pritiska na ikonu. To su na primjer upravljanje rasvjetom, grijanjem, roletama. Ovaj model dobio je n renomiranom Nizozemskom sajmu Elektrotechniek prestižnu nagradu za najbolji alarmni panel.